понедељак, 18. август 2008.

RAFTING LIMOM U ČETVRTAK








U okviru kampanje zaštite reke Lim i razvoja prekogranične saradnje, opština Priboj u Srbiji i Rudo u Republici Srpskoj odnosno BIH , od 21 do 23 avgusta organizuju prvi „ Medjunarodni Limski biatlon Priboj – Rudo „.

Ova zanimljiva manifestacija imaće dve discipline , rafting i biciklizam . Reka Lim je jedna od najatraktivnijih reka za rafting , a dužina staze od Priboja do Rudog je oko 33 kilometra i prema rečima organizatora do cilja se stiže za 7 sati .

Svi učesnici moraju imati opremu za rafting, pored plovila , obavezan je zaštitni prsluk i kaciga i nije poželjno učešće dece mladje od 12 godina .
Biciklisti će proći kroz vrlo živopisan predeo levom stranom Lima a u Mioču prelaze na desnu stranu .

Na konferenciji za štampu rečeno je da se očekuje oko 100 učesnika iz Priboja, Prjepolja, Nove Varoši, Ljubovije, Banjaluke, Zenice i Rudog . Biće organizovana dva kampa , na startu u Priboju , kod Novog mosta , i jedan kamp na cilju u Rudom .

Prvog dana najavljen je i rok koncert u Novom Priboju . Očekuje se dolazak grupe „Regina „ Drugog dana na teritoriji opštine Rudo biće organizovane i Igre bez granica , gde su organizatori najavili samo neke od disciplina , skokove sa mosta u pokretni krug na vodi kao i trku snage gde raftinf čamci vuku brod .

Pokrovitelji manifestacije su opštine Rudo i Priboj , biciklistički i raftinf klubovi iz ovih opština kao i NVO „Luna „ i Opštinska Razvojna agencija iz Rudog i TO Priboj.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave za Prvi“ Medjunardni Limski biatlon Priboj – Rudo“ , očekujući da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će doprineti razvoju turizma na ovom području .

3 коментара:

Анониман је рекао...

Rafting može biti opasan po učesnike, ima li tu ikakve kontrole opreme i vozača splavova (čamaca)?!

Dana је рекао...

Hvala na lepom komenatu - Superioru

Анониман је рекао...

bio na prvom raftingu limom 2000g......wow prelepo...