уторак, 21. октобар 2008.

POGINUO RADNIK


Priboj -Prilikom zamene krovnog pokrivača koji je bio od siporeksa sa armaturom , na nedovršenom objektu Domu kulture u Priboju , juče oko 9 sati poginuo je Njegoš Pejatović (1974) iz Prjepolja dok je Slavenko Trtović (1953) iz Nove Varoši teško povredjen i prebačen je u bolnicu Užice .

Prema rečima istražnog sudije Jelice Stanić do nesreće je došlo kada su radnici preduzeća SZR Mihajlo „ iz Prjepolja koji su podizvodjači radova na ovom objektu pokušali da odvoje jednu od pet preostalih ploča od siporeksa koja čini ravni krov , težine oko pola tona .

Peta ploča prilikom razdvajanja koje je vršeno pomoću bušilice i pajsera na kojoj su bili Pejatović i Trtović , je pukla i obrušila se sa visine oko 2o metara . Na licu mesta je poginuo Njegoš Pejatović , a teško je povredjen Slavenko Trtović .
Istraga o ovom slučaju je u toku .

Inače glavni izvodjač radova je „Takovo – Gradnja „ , a podizvodjači su Metals Feniks iz Užica i SZR „Mihajlo „ iz Prjepolja
.
Nedovršeni objekt Doma kulture čija gradnja je započela pre 34 godine u aprilu je kupio vlasnik i predsednik poslovnog sistema“Swisslion Takovo“ Rodoljub Drašković .Prema ugovoru Drašković je u obavezi da prostor od 2.300 kvadrtanih metara koji će se koristiti za potrebe kulture, opremi i preda opštini Priboj .

Preostalih 2.700 metara kvadratnih prelazi u vlasništvo Draškovića koji će ga opremiti i koristi u komercijalne svrhe . Do obrušavanja grede došlo je tačno iznad ranije planirane bioskope sale .