четвртак, 20. мај 2010.

OPOZICIJA NEĆE NA SEDNICU

Odbornici opozicije u pribojskom lokalnom parlamentu , DS-a, SDP-a, LDP-a ,G17 plus , SPO-a i Pokreta za Priboj Ćetković dr. Dragan neće učestvovati u radu Skupštine opštine Priboj ,čija sednica je zakazana za danas . U otvorenom pismu Predsedniku opštine i predsedniku Skupštine, izmedju ostalog se kaže , da će opozicija podneti krivičnu prijavu protiv predsednice Opštinske Izborne komisije Dragane Baković , zbog kako se navodi, dodeljivanja mandata za tri odbornika , bez održane sednice Izborne komisije .

Opzicija ističe da se na ovaj način neregularnim radnjama održava nepostojeća skupštinska većina i da se na ovaj način čuva nepotreban i nezasluženo dobro plaćen činovnički aparat.

Predsednik opštine Lazar Rvović ističe da je pravo opzicije da odluči da li će da prisustvuje sednicama Skupštine . Opozicija se dosada sudu obraćala tri , četiri puta i sud je uvek donosio odluke da smo mi u pravu. Izborna komisija niti oduzima niti dodeljuje mandate , to radi Skupština, sve se radi u skladu sa zakonom, i mi smo to uradili , oni će se opet žaliti sudu , sud će opet reći da smo mi u pravu , i neznam zašto oko toga prave problem , ali to je njihov način političke borbe , ističe Rvović.

Problem je nastao na prošloj martovskoj sednici kada su tri odbornika napustila odborničke klupe . Na zahtev podnosioca izborne liste Grupe gradjana „Pokreta za Priboj Ćetković dr. Dragan“, odbornički mandat je prestao dr. Draganu Pjevčeviću . Na lični zahtev dužnosti odbornika su razrešeni Ilinka Mojićević iz Koalicije „Složno“ Demokratska Stranka Srbije - Srpska napredna Stranka i Drago Drobnjaković - Srpska Napredna Stranka.

Ova tri odbornika činila su većinu u lokalnom parlamentu jer Skupština Opštine Priboj ima 41 odbornika, što znači da je za većinu potrebno 21 mandat. Dodeljivanje mandata novim odbornicima bez odluke Opštinske komisije je prema mišljenju opzicije prekršaj , što je i razlog današnjeg neučestvovanja u radu Skupštine , na koj je prva tačka dnevnog reda potvrdjivanje mandata novoizabranim odbornicima .

2 коментара:

Анониман је рекао...

Ovaj blog je super

Анониман је рекао...

Pišite o Pribojskoj Banji . Šta se dešava sa njom .