петак, 21. мај 2010.

POSTIGNUTA VEĆINA


Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta odbornici su na početku sednice, verifikovali mandate, sa 22 glasa za, novoizabranim odbornicima, Mirku Rakoviću i Željku Stikiću iz Koalicije„Složno“-Demokratska Stranka Srbije-Srpska napredna Stranka i dr. Snežani Prijović iz Grupe gradjana „Pokret za Priboj Ćetković dr. Dragan“.

Odbornici opozicije DS-a, SDP-a, LDP-a ,G17 plus, SPO-a i Pokreta za Priboj Ćetkovićdr. Dragan nisu prisustvovali sednici. Iz opzicije sednici je prisustvovao jedan odbornik Pokreta za Priboj Ćetković dr. Dragan. Odbornici opzicije su oko pola sata bili u holu ispred sale gde se održavala sednica Skupštine, nakon čega su se razišli .Opozicija je najavila da ni ubuduće neće prisustvovati Skupštinskim zasedanjima .

Nakon verifikovanja manadata novim odbornicima, na današnjoj sednici usvojeni su predlozi odluka o zaštiti i unapredjenju životne sredine, o izradi Plana detaljne regulacije dela leve obale reke Lim, postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama u gradskom području Priboja kao i izveštaji o radu preduzeća i ustanova koji se finansiraju iz opštnskog budžeta. Usvojena je Izmena statuta Turističke organizacije Priboj, kao i predlog da ugostiteljski objekti tokom letnjih meseci tokom vikenda rade jedan sat duže .Danas je usvojen i predlog Odluke, prema kojoj Opštinska izborna komisija ima 13 umesto 12 članova . Novi član je Njegoš Leković iz Nove Srbije, a zamenik je Emanuela Kulenović član SDA.

Formirana je i nova odbornička grupa koju čine SPS_PUPS, Nova Srbija i SDA. Predsednik nove odborničke grupe je Vesna Jugović.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Opzicija opet ništa nije uradila .